Direktør fra Landbrug & Fødevarer på besøg
Onsdag, den 5 april 2023, besøgte Merethe Juhl, som er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Hvidebæk slagteri & pølsefabrik, hvor hun fik en rundvisning på fabrikken og lærte mere om de velsmagende lokale pølser, der kun er lavet af 100% dansk kød.
Merethe Juhl, der tidligere har været Danmarks ambassadør i forskellige lande og nu er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer samt ejer af Flinterupgård mellem Jerslev og Store Fuglede.
Opskriften på en god pølse
Merethe Juhl startede rundvisningen i pølsefabrikken hvor hun bl.a. så hvordan de færdige pølser bliver pakket til forbrugerne, og Henrik Mortensen fortalte om hvad der er en god pølse.
”Mange der laver pølser, tilsætter tørret svineprotein til pølserne for på den måde at hæve kødprocenten teknisk, jeg kalder det steroider, så når kunder står nede i et supermarked og ser en pølse med 86% kød, så er det fup og svindel, det kan ikke lade sig gøre at lave en pølse med så meget kød, en pølse skal typisk have 20 til 22% fedt ellers er den ikke værd at spise, så forbrugerne skal ikke lade sig snyde,”
Merethe Juhl blev også informeret om hvordan pølserne koges og ryges over bøgeflis og hun fik en smagsprøve på de lokale pølser da de lige kom ud af ovnen.
Hele artiklen kan læses her:
https://tv-kalundborg.dk/nyheder/direktor-for-landbrug-fodevarer-blev-klogere-pa-den-gode-polse/
For mere information kontakt produktions- og kvalitetschef, Henrik Mortensen.
Tlf. +45 2321 4116
Mail: hmo@hvidebaek-slagteri.dk
Langsom nedkøling
Hvidebæk Slagteri nedkøler grisene efter slagtning på gammeldags og skånsom vis. Det sikrer en svær, der er nemmere at få sprød. Og der er mindre vand i kødet.
100% Dansk kød
Hos Hvidebæk slagteri slagter vi kun danske gris. Alle grisene er ”Danish godkendt” og under Fødevarestyrelsens kontrol.
Hurtig levering
Er du grossist, kan du hos Hvidebæk Slagteri få leveret et bredt sortiment – fra dag til dag.